Latest Web posts

Phase #2 GBWN Program

Our Executive Director, Marija Risteska, recently finalized the negotiation with the Austrian Development Agency (ADA) for the second phase of the Gender Budget Watchdog...

Јавна дебата во Крушево на тема „Вклучување на потребите на заедницата на згрижувачки семејства...

Заедно со проектните партнерки од Roma Women and Youth Association "Luludi" - РАЖМ „Лулуди“ ја започнавме кампањата 16 дена активизам против насилство врз жените...

Информирање на чинителите за нивно вклучување во процесот на реформа и воведување механизми за...

Во текот на минатата седмица, д-р Марија Ристеска и Кристијан Трајковски од ЦИКП и Оливер Начевски од GIZ North Macedonia остварија средба со претседателката...

Regional conference on Gender Responsive Budgeting in Istanbul, Turkey

Today we took active participation at the regional conference on Gender Responsive Budgeting, organized by UN Women "Transformative financing as an accelerator for gender...

ЦИКП на завршниот настан во рамките на проектот „Неискористен потенцијал за развој: Зголемување на...

Денес во Приштина се одржува завршниот настан во рамките на проектот „Неискористен потенцијал за развој: Зголемување на пристапот на жените до вработување“, имплементиран од...
0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe