Home Research

Research

CRPM has technical and human resources, knowledge and experience for conducting quantitative and qualitative research country and SEE region-wide. The quantitative research is mainly based on the surveying capacity of CRPM. The technical resources of CRPM are: software system for entering survey data, system for sampling, and 6 landline telephone lines that allow simultaneous surveying by phone. Also the organization has a developed plan for conducting field surveys country and region-wide. The qualitative research is conducted by using various approaches most often individual interviews and/or focus groups. This type of research is undertaken by the more experienced and educated staff: public policy analysts and experts in relevant field of research interest.

Posts related to Research

Презентирани наодите од анализата “Мапирање ризици од корупција во животната средина”

Денеска (24.02.2022) во организација на Платформа на граѓански организации за борба против корупција, чија што членка е Центарот за истражување и креирање политики, беше...

Експертска дискусија на тема „Застапеноста на говорот на омраза врз основа...

На 21.01.2022, Центарот за истражување и креирање политики и Програмската канцеларија на Советот на Европа во Скопје организираа експертска дискусија на тема „Застапеноста на...

Latest Web posts

Инфо сесија: Повик за аплицирање за градење капацитети и суб-грантирање

Мрежата за родово одговорно буџетирање (МРОБ) ги поканува заинтересираните граѓански организации да земат учество на онлајн информативна сесија за Повикот за аплицирање за градење...

Повик за аплицирање за градење капацитети и суб-грантирање за родово одговорно буџетирање и финансирање...

Број на повик: 2841/02/23 Проект – ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ТРАНСПАРЕНТНОСТА И ОДГОВОРНОСТА ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН И МОЛДАВИЈА (Мрежа за родово одговорно буџетирање”ФАЗА II) Финансиран...

Учество на јавна трибина за превенција од семејно насилство

Членови на ЦИКП присуствуваа на првата трибина за превенција од семејно насилство организирана од Општина Ѓорче Петров и Националниот совет за родова рамноправност. Целта на...

We hosted our first GBWN webinar for 2023 and here’s what we learned

We successfully hosted the webinar titled “𝐑𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐧𝐢𝐭𝐲 𝐚𝐧𝐝 𝐩𝐚𝐭𝐞𝐫𝐧𝐢𝐭𝐲 𝐥𝐞𝐚𝐯𝐞 - 𝐈𝐧𝐟𝐥𝐮𝐞𝐧𝐜𝐞 𝐨𝐧 𝐜𝐨𝐬𝐭𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐜𝐡𝐚𝐧𝐠𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐬”, which was attended by more...

Претставени активностите на зелената парламентарна група кои се спроведуваа во текот на изминатите две...

Од школата за јавни политики „Мајка Тереза„ ги презентираме активностите на зелената парламентарна група кои се спроведуваа во текот на 2021 и 2022 година,...
0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe