Home Policy cycle management

Policy cycle management

Unlike other think tanks CRPM manages the whole policy cycle. It identifies policy problems and sets the policy agenda of the government, provides problem and situation analysis and identifies policy options that are evaluated and their impact is assessed before being recommended for adoption. The organization also acts as a watchdog and monitors policy implementation as well as has experience in ex-post policy and project/program evaluation.

Posts related to Policy cycle management

Стручна дебата со клучни експерти од областа на кривичното право во...

Во хотел Александар II во Скопје организиравме стручна дебата со клучни експерти од областа на кривичното право во врска со измените на Кривичниот законик...

Претставена анализата на потребите за усогласување на Кривичниот законик со Истанбулската...

Во рамки на проект спроведуван од страна на Center for Research and Policy Making и Македонско Женско Лоби беше претставена Анализата на потребите за усогласување на Кривичниот...

Latest Web posts

Потпишан Меморандум за соработка со Општина Гостивар

Извршната директорка на Центарот за истражување и креирање политики, д-р Марија Ристеска и Градоначалникот на Општина Гостивар, д-р Арбен Таравари потпишаа Меморандум за соработка...

Потпишан Меморандум за соработка со Општина Аеродром и Факултетот за физичко образование, спорт и...

Во рамки на проектот Здрави навики за здрава околина, поддржан од Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP), Центарот за истражување и креирање политики...

СМАРТ Балкан на работна средба со Заменичка на Претседателот на Влада задолжена за политики за...

Преку СМАРТ Балкан проектот ја зајакнуваме соработката помеѓу граѓанските организации  и државните институции во креирање на ефективни антикорупциски политики на партиципативен начин. Во таа насока,...

Радио гостување СМАРТ Балкан

Програмскиот координатор Александар Цеков беше гостин на @URBAN FM 90.8 (https://www.facebook.com/urban.fm.skopje) кај водителката Марија Димишкова (https://www.facebook.com/profile.php?id=1545336767 ) каде што ги престави проектните активности и...

Гостување во утринската програма на Македонската национална телевизија

Целите на проектот SMART Balkans беа претставени на Македонската национална телевизија МРТВ со гостување на нашиот грант менаџер, г-ѓа Бојана Крстевска во утринската...
0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe