Press_24 14.04.2013

Share This Post

ИНТЕРВЈУ СО ДАСКАЛОВСКИ: ЦРВЕНКОВСКИ СОНУВА ДА БИДЕ МИЛО ЃУКАНОВИЌ

Опозицијата и во македонскиот и во албанскиот блок има сериозен проблем во својата структура и криза на идентитет и од тие причини на овие локални избори доживеа дебакал, вели Даскаловски

Политичкиот аналитичар, Жидас Даскаловски во интервјуто за Прес24, анализирајќи ги состојбите во опозицијата оценува дека СДСМ е во длабока криза на идентитет, без визија за сегашноста и иднината на партијата и државава и од тие причини не треба да бара никакво алиби за изборниот пораз.

Разликата е преголема и јасно ја изразува вољата на граѓаните. Нерегуларностите беа и се сериозен проблем, но тие не смејат да ја замајуваат СДСМ дека народот го подржува во нивниот обид да ја наметнат приказната дека власта на ВМРО-ДПМНЕ е режимска и авторитарна, вели Даскаловски во интервјуто за Прес24, потенцирајќи дека СДСМ има и проблем со кадровски решенија и на централно и на локално ниво со поврзување со електоратот во однос на неговите потреби и желби, како и проблем со јасен став за големите прашања како името, економијата и односот кон Албанците… (More…)

More To Explore