DW 08.04.2013

Share This Post

НЕРЕГУЛАРНИ ИЗБОРИ ИЛИ РЕГУЛАРНО НЕИЗБРАНИ?

Колку и да има забелешки за изборни нерегуларности, со нив не може да се покрие огромниот пораз на опозицијата, велат дел од аналитичарите по вториот круг од локалните избори во Македонија.

Колку општини може да се добијат со изборни нерегуларности? Една, пет десет или 56, колку што освои владејачката ВМРО-ДПМНЕ? Победата на опозицијата во само четири општини го отвора прашањето – дали поразот доаѓа повеќе од внатре, отколу од надвор, од „режимот“, како што опозицијата го нарекува владеењето на Никола Груевски… (More…)  

More To Explore

Activities

Call for Mentors | GBWN

Gender Budget Watchdog Network is looking for 5 mentors to guide and support