CRPM yet again the best Macedonian think tank on the 2019 Global Go To Think Tank Index

Share This Post

Macedonia has 21 think tanks on the list, and only 2 are ranked among the 106 think tanks in Central and Eastern Europe. Congratulations to our colleagues at European Policy Institute for being 96! We are happy to inform you that CRPM is 46th in 2019 and again this is the best score from Macedonia!

 

The report can be accessed here.

 

 

 

 

 

Во 2019 година од 21 тинк тенк организации од Македонија повторно само две завршија на ранг листата на Универзитетот од Пенсилванија. На ранг листата од 106 тинк тенк организации од Централна и Источна Европа, Центарот за истражување и креирање политики е 46ти, а Институтот за европски политики е 96ти. Им честитаме на колегите од ЕПИ и горди сме на нашиот успех и годинава!

До извештајот може да пристапите на следниов линк.

More To Explore