„ГОРНА“ ПРЕД „РЕПУБЛИКА“: Увертира во растечкиот притисок за решавање на името!

Share This Post

Иницијативи за решение или маска за ново пролонгирање на спорот за името. Дали во Скопје и Атина медијаторот Нимиц, веќе од почетокот на наредната година, ќе сака да ја тестира подготвеноста кај Самарас и Груевски за совладување на сопствените отпори за компромис?  Како тие политички ќе менаџираат со расположението во сопствените средини откако патриотската реторика ја вградија во стратегијата за регионалната политика без компромиси за разлики?…

More To Explore