Што донесоа предвремените избори

Share This Post

Професорот Жидас Даскаловски, професор на Факултетот за безбедност, УКЛО
вели дека, непризнавањето на изборите од страна на СДСМ може да биде
вовед во многу опасно сценарио кое овие избори требаше да го превенираат.

– Имено, овие избори требаше во рамките на еден нормален демократски
процес верификуван од меѓународната заедница и домашните набљудувачи да
донесат стабилизација на состојбите каде поразениот ќе подаде рака на
победникот. Жално е ако ова не се случи, поразително за Република
Македонија, вели тој…..повеќе

More To Explore