Дневник 18.09.2012

Share This Post

ФИЛИБАСТЕР СЕ УДОМИ ВО СОБРАНИЕТО

Џафери не е единствениот што се реши со бојкот да ги брани своите, односно партиските позиции. Напротив, неформалниот институт „Филибастер“ е редовно политичко дејствување во сите парламентарни состави во независна Македонија

Македонските народни избраници страдаат од Филибастер-синдром, појава во парламентите кога пратеник со тоа што ќе ја окупира говорницата сака да го одложи донесувањето на одреден закон. Ова е дијагнозата за тоа што му се случува на Собранието откако пратеникот на ДУИ, Талат Џафери, (More…)

More To Explore