Соборувањето на рускиот авион може да доведе до голем конфликт

Share This Post

Соборувањето на рускиот авион од страна на Турција е опасна провокација која може да доведе до голем конфликт, предупредуваат експертите по безбедност.

– Соборувањето на рускиот авион од страна на Турција е многу опасна провокација која ќе се создаде многу затегнати руско – турски односи и може да биде вовед во поголеми конфликти. Турција,  најверојатно претходно, односно  пред да се одлучи на овој чекор, се консултирала со најголемите сили во НАТО, вели за МИА експертот по безбедност од БиХ, Предраг Ќераниќ…

More To Explore