СИМОНОВСКИ: Стратегија за бегалците е потребна како документ, во случај повторно да има бегалски бран

Share This Post

Златко Симоновски од ЦИКП за НОВА: “Мигрантски бран повторно се очекува, и тоа не од Блискиот исток, туку од северните и централните делови на афричкиот континент. Стратешки план мора да се има, доколку се соочиме со таков бран повторно, но Македонија е обврзана да ги донесе ваквите стратешките документи во процесот на евроинтеграциите, тоа го бара и НАТО”

http://tvnova.mk/vesti/makedonija/simonovski-strategija-za-begalcite-e-potrebna-kako-dokument-vo-sluchaj-povtorno-da-ima-begalski-bran/

More To Explore

Activities

Call for Mentors | GBWN

Gender Budget Watchdog Network is looking for 5 mentors to guide and support