Претставени целите на регионалниот проект SMART Balkans

Share This Post

Денеска, проектниот координатор на СМАРТ Балканс- Александар Цеков оствари средба со г-ѓа Александра Вуковиќ – шефица на кабинетот на заменик претседателот на Владата на РСМ задолжен за европски прашања г-н Бојан Маричиќ и г-ѓа Сања Богатиновска Давкова.

На состанокот беа претставени целите на проектот и очекуваните резултати а беа идентификувани и области за соработка во насока на исполнување на заедничката цел – поддршка на рефорските процеси во државата поврзани со европските интеграции.


Today, the project coordinator of SMART Balkans- Aleksandar Cekov had a meeting with Mrs. Aleksandra Vukovich – chief of cabinet of the Deputy Prime Minister for European Affairs Mr. Maricic and Mrs. Sanja Bogatinovska Davkova.

At the meeting, Mr. Cekov presented the goals of the project and the expected results and were identified areas of cooperation for achieving joint goal – support of the reform processes in the country related to the European Union integration.

More To Explore