Одлуката за бојкот ја продолжува агонијата

Share This Post

Одлуката за бојкот на изборите од страна на СДСМ е продолжување на агонијата за таа партија и индиректно за Република Македонија. Она што беше јасно по минатогодишните процеси пуч, бомби итн. е дека за да се консолидира демократијата во Македонија, клучно е политичките партии и политичарите да покажат политичка желба за компромис во преговорите и да ги остават зад себе ситните и привремените интереси. Не видовме такво нешто во одлуката на Заев за повторен бојкот. Доколку инсистирате на максимата се’ или ништо, тешко дека ќе успеете во политиката…

More To Explore