Нова Македонија 26.04.2013

Share This Post

РЕЗЕРВИРАНОСТ ЗА ПОВЛЕКУВАЊЕТО НА БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ

Најавата за повлекување на лидерот на СДСМ, Бранко Црвенковски, е првиот нужен чекор за опозицијата да застане на здрави нозе. Но веднаш потоа потребно е да има освежување на целата кадровска структура на партијата и да се отворат можности за промени, кои подоцна ќе донесат нови гласачи, што и се очекува по јунскиот конгрес. Вака политичките аналитичари ја коментираат најавата на Црвенковски дека дефинитивно го отстапува претседателското место, по долги години раководење со најголемата левоориентирана партија. За познавачите на состојбите на политичката сцена, ова е оправдан чекор затоа што политичката етика по автоматизам треба да носи повлекување на дел од раководството по изборни резултати какви што имаше опозицијата на овие локални избори… (More…)

More To Explore

Activities

Call for Mentors | GBWN

Gender Budget Watchdog Network is looking for 5 mentors to guide and support