Нова Македонија 09.04.2013

Share This Post

ОПОЗИЦИЈАТА ГИ ДИСКРИМИНИРА И ГИ ПОНИЖИ МАКЕДОНЦИТЕ ОД ПУСТЕЦ

Лошите резултати постигнати на локалните избори донесоа незадоволство во „Сојузот за иднината“, чие раководство слабиот резултат се обиде делумно да го „испере“ со изнесување забелешки за голем број изборни нерегуларности, меѓу кои поголем дел беа поврзани наводно со гласачите што доаѓаа да гласаат од други држави, а не живеат тука, како на пример, оние од Пустец, но и од западноевропските држави.
Аналитичарите се согласни дека овие обвинувања не ѝ помагаат на опозицијата, туку напротив, тие ѝ носат лош имиџ, бидејќи тврдењата се дискриминаторски кон правото на глас на сите оние граѓани на Македонија што поседуваат македонско државјанство и имаат биометриски документи… (More…)

More To Explore