Не очекува понегативна кампања од предходните

Share This Post

21 ноември 2016
*

Оваа кампања најверојатно ќе биде понегативна од претходните и нема да
се бираат зборови за да се оцрни противникот, велат аналитичарите на
стартот на кампањата која започнува денеска, а завршува на 9 декември.
Тие очекуваат ВМРО- ДПМНЕ да ги презентира успесите од неговото
владеење, а СДСМ да критикува дека ништо не е добро во државата.
Албанските партии ќе  си контрираат околу тоа кој колку се грижи за
правата на Албанците. А, на овие избори, освен албанските партии, на
гласовите на албанското гласачко тело се надева и СДСМ со ветување за
двојазичност и повеќе права за Албанците…..

http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/256/133445043

More To Explore

Activities

Call for Mentors | GBWN

Gender Budget Watchdog Network is looking for 5 mentors to guide and support