МРОБ бара графички/чка дизајнер/ка

Share This Post

Центарот за истражување и креирање политики во рамки на проектот „Мрежа за родово одговорно буџетирање во Западен Балкан и Република Молдавија“ објавува повик за ангажирање надворешен соработник – графички дизајнер/ка.

Графичкиот диајнер/ка ќе биде задолжена за изработка на графички иновативни и привлечни графички решенија за newsletters, инфографици, брошури, анализи, слики за социјални медиуми, GIF-ови, студии и останат вид промотивен материјал за потребите на проектот.

За горенаведената позиција, потребни се следниве квалификации:

 • Минимум 3 до 4 години претходно искуство
 • Креативност
 • Високо познавање на Adobe Photoshop, Adobe Illustrator
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Активно познавање на глобалните трендови во областа на дизајн и адвертајзинг
 • Флексибилност и подготвеност за работа со кратки рокови
 • Висок степен на одговорност
 • Целосна посветеност на работата
 • Комуникативност
 • Тимска работа
 • Професионалност
 • Желба за учење и надградување на знаењето

Договорот за соработка ќе биде за период од 21 месец, а се очекува да бидат изготвени околу:

 • 3 регионални студии од по 45 стр.
 • 3 т.н. knowledge products
 • 15 инфографици
 • 15 GIF-ови
 • 18 слики за социјални медиуми
 • 12 newsletters

 

Заинтересираните кандидати да достават кратка биографија и понуда со цена на gbwn@crpm.org.mk најдоцна до 20.11.2020.

За дополнителни прашања, стоиме на располагање преку горенаведена е-пошта.

More To Explore