ИЗБОРИ ЗА НОВА ПОЛИТИЧКА ПЛАТФОРМА

Share This Post

Врз стабилноста на владината коалиција нема да има поголемо влијание доколку двете владејачки партии повторно добијат на парламентарните избори, а на претседателските биде избран Иванов

Дел од експертите коментираат дека врз стабилноста на владината коалиција нема да има поголемо влијание доколку двете владејачки партии повторно добијат на парламентарните избори, а на претседателските избори биде избран кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ, Иванов.

Ако победи Иванов, мислам дека позициите на ВМРО-ДПМНЕ ќе зајакнат и дека ДУИ ќе нема голема можност да се поставува во таа коалиција како страна што ја има моќта.

Според аналитичарот Жидас Даскаловски она што може да се види моментално на политичката сцена е едно натпреварување да се покаже кој има поголема моќност, а самата тема е еден вид претстава која ќе заврши со победа или пораз на Иванов.

 

More To Explore

Activities

Call for Mentors | GBWN

Gender Budget Watchdog Network is looking for 5 mentors to guide and support