ИЗБОРИ БЕЗ ОПОЗИЦИЈА: МОЖНИ, НО НЕ И ЛЕГИТИМНИ – АНАЛИТИЧАРИТЕ СО ПОДЕЛЕНИ МИСЛЕЊА

Share This Post

Можни ли се кредибилни избори на 5-ти јуни доколку опозициската коалиција не учествува? Дел од аналитичарите оценуваат дека теоретски е можно да има избори, но се со подолени мислења за нивниот легитимитет. Според политикологот Жидас Даскаловски, доколку СДСМ ги бојкотира изборите, во улога на опозиција ќе се јави друга партија, а новата влада, како што вели, ќе добие легитимен мандат…

More To Explore

Activities

Call for Mentors | GBWN

Gender Budget Watchdog Network is looking for 5 mentors to guide and support