Дневник 04.04.2013

Share This Post

ВМРО-ДПМНЕ ЌЕ СЕ РАЗМРДА, СДСМ ЌЕ СЕ ТРЕСЕ

СДСМ доживеа огромен пораз продлабочувајќи го јазот со владејачката ВМРО-ДПМНЕ на 115.000 илјади гласа. Никола Груевски комотно располага со сигурни 400 илјади гласа веќе пет изборни циклуси. ДУИ на Али Ахмети е единствената партија што го зголеми своето конто на изборите на 24 март. Kандидатите на ЛДП се покажаа како подобри за трка од тие на Бранко Црвенковски. Стевчо Јакимовски од СДСМ преку Драгиша Милетиќ го победи СДСМ во неговиот бастион Kарпош, не можејќи да го толерира бескомпромисниот Црвенковски. Дали ваквите резултати ќе ја изменат политичка сцена во Македонија и што може да се очекува во нередните неколку месеци? (More…)

More To Explore

Activities

Call for Mentors | GBWN

Gender Budget Watchdog Network is looking for 5 mentors to guide and support