Дневник 02.05.2013

Share This Post

СЕДУММИНА САКААТ ДА БИДАТ НАМЕСТО ПАПАТА

Има ли хиперпродукција на кандидати за претседател на СДСМ или, пак, социјалдемократите покажуваат висок демократски капацитет? Оваа дилема се отвори откако само за две недели по најавата на Бранко Црвенковски дека заминува од политиката речиси цел досегашен партиски врв, како никогаш досега, најави дека сака да седне на неговиот стол. Засега формално во трката за лидер во СДСМ се влезени четворица кандидати и тоа Зоран Заев, Зоран Јовановски, Игор Ивановски и Kире Наумов. Иако с` уште немаат потврдено кандидатури во локалните организации, во јавноста се вртат имињата и на пратеничките Тања Томиќ и Станка Атанасова, како и на градоначалникот на Kуманово Зоран Дамјановски. Тоа се дури седум претенденти за фотелјата која со години ја држеше Црвенковски… (More…)

More To Explore