Втор Самит за женско претприемништво

Share This Post

Денес учествуваме на Вториот Самит за женско претприемништво кој под мотото “Инспиративна иднина” го организира Националната платформа за женско претприемништво (National Platform for Women Entrepreneurship).
Ги поздравуваме заложбите на градоначалниците, не само да формираат Совет за женско претприемништво, туку и да воведат мерки на финансиска поддршка на жените претприемачки.


На вториот панел зборуваа претставничките на Асоцијациите на бизнис жени од Црна Гора, Босна и Херцеговина, Турција и Молдавија и споделија искуства од своите земји.


Извршната директорка на ЦИКП, д-р. Марија Ристеска, која е воедно и Координаторка за политики на ЕБРД програмата за жени во бизнис во Западен Балкан, беше дел од третата панел дискусија “Добри практики за интернационализација на бизнисите водени од жени”.

More To Explore