Владeење на правото во Македонија

Share This Post

Каква е ситуацијата со владеење на правото во Македонија во светло на актуелната ситуација и бројните извештаи од респектабилни меѓународни институции?

Со граѓаните дискутираа:
д-р Ѓорѓи Спасов – универзитетски професор, поранешен министер за правда, пратеник и Амбасадор на РМ во Лондон и Софија

д-р Гордан Калајџиев – универзитетски професор, претседател на Македонскиот хелсиншки комитет за човекови права

д-р Мерсел Биљали – универзитетски професор, поранешен пратеник и советник на претседателот Трајковски и премиерот Бучковски

д-р Жидас Даскаловски – универзитетски професор, претседател на Центарот за истражување и креирање политики, директор на Школата за јавни политики „Мајка Тереза“.

#отворено
https://www.facebook.com/otvorenotv
https://twitter.com/OtvorenoTV

More To Explore

Activities

Call for Mentors | GBWN

Gender Budget Watchdog Network is looking for 5 mentors to guide and support