TV Alfa 23.05.2013

Share This Post

НЕТРАНСПАРЕНТЕН ПРОЦЕС ЗА ИЗБОР НА ЛИДЕР НА СДСМ

Процесот за избор на нов лидер на СДСМ се одвива крајно нетранспарентно.Тоа не доликува на голема, демократска партија која претендира да биде достоен противник на владеачката ВМРО-ДПМНЕ, коментираат познавачите на состојбите. Според политичкиот аналитичар Жидас Даскаловски ситуацијата на “Бихаќка” е несвојствена за внатрепартиски избори.

“Начинот на кој се врши изборот на лидер на партија како што е СДСМ е неприфатлив. Кандидатите за лидер не добија шанси да ги презентираат програмите,а проблематична беше и најавата за групирање на кандидатурите. Тоа не е здрав демократски процес”, вели Даскаловски… (More…)

More To Explore

Activities

Call for Mentors | GBWN

Gender Budget Watchdog Network is looking for 5 mentors to guide and support