Home Trainings

Trainings

CRPM has developed methodology for training needs assessment and based on its outputs develops tailor made training sessions using modular face-to-face training methods, and on line training platforms (webinars). The organization has provided numerous trainings in policy analysis and policy making, strategic planning, ex-post evaluation and monitoring; participatory budgeting, costing and gender budgeting; as well as research methods, data entry and analysis; EU funding project management. The training sessions are interactive and consist of many practical examples and case studies.

Posts related to Trainings

Обука за проценка на влијанието на регулативата врз родовата еднаквост

Успешно спроведен прв дел од дводневната обука наменета за претставници од релевантните министерства. Вториот дел од обуката ќе се спроведе во текот на утрешниот...

Обука за градење на капацитетите на ГОи во областа на РОБ

Денеска започнавме со првата од предвидените две обуки за градење на капацитетите во областа на родово одговорното буџетирање. Овие обуки се наменети за локалните...

Latest Web posts

Буџетски иницијативи во општина Крушево

Буџетски иницијативи/активности кои беа приоритизирани од граѓаните, а општина Крушево ги вклучи во годишните програми и буџет за 2022 година. Во месец мај 2021 во...

Мирен собир по повод Денот на менструалната хигиена (30 мај 2022, 13 ч.)

По повод 28 мај - Денот на менструалната хигиена, на 30 мај 2022 (понеделник) со почеток од 13 часот ќе се одржи мирен собир...

Буџетски иницијативи во општина Вевчани

Буџетски иницијативи/активности кои беа приоритизирани од граѓаните, а општина Вевчани ги вклучи во годишните програми и буџет за 2022 година. Во месец мај 2021 во...

Буџетски иницијативи во општина Старо Нагоричане

Буџетски иницијативи и активности кои беа приоритизирани од граѓаните, а општина Старо Нагоричане ги вклучи во годишните програми и буџет за 2022 година. Во месец...

Буџетски иницијативи во општина Македонска Каменица

Буџетски иницијативи/активности кои беа приоритизирани од граѓаните, а општина Македонска Каменица ги вклучи во годишните програми и буџет за 2022 година. Во месец мај 2021...
0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe