Радио гостување СМАРТ Балкан

Share This Post

Програмскиот координатор Александар Цеков беше гостин на @URBAN FM 90.8 (https://www.facebook.com/urban.fm.skopje) кај водителката Марија Димишкова (https://www.facebook.com/profile.php?id=1545336767 ) каде што ги престави проектните активности и постигнувањата во рамки на проектот СМАРТ Балкан – Граѓанско општество за поврзана општество во Западен Балкан.

За време на емисијата, Александар се фокусираше на поддршката што проектот ја обезбедува за граѓанските организации и го спомена големиот интерес помеѓу граѓанските организации за проектот што се гледа од фактот дека повеќе од 600 организации се регистрирале на платформата на проектот.

Во емисија, Александар даде остврт и на состојбата со граѓанското општество во Македонија и објасни на кој начин СМАРТ Балкан ќе придонесе кон подобрување на состојбите во граѓанскиот сектор

Емисијата можете да ја проследите ТУКА.

——–

The program manager of SMART Balkans Project, Aleksandar Cekov had a guest appearance on Urban FM 90.8 Skopje hosted by Marija Dimiskova where he presented the project activities and the results of the project SMART Balkans – Civil Society for Shared Society in the Western Balkans.

During the morning radio show, Aleksandar Cekov focused on the support for the CSOs that the project provides within the project activities and mentioned the great interest among the CSOs for the project seen through the fact that 600 organizations from the region registered on the Grants Management Platform.

In the show, Aleksandar also analyzed the situation in the civil sector in Macedonian society and explained how the project will contribute to improving the situation.

Listen the radio interview HERE

More To Explore