Македонски Обама или Платформа од Тирана

Во очекување на резултатите од Локалните избори 2017 ЦИКП прашува како да ги освоите гласовите на другите? Центарот за истражување и креирање политики анализираше две студии на случај „Македонски Обама„ и „Непотребно глумење патриотизам„ како и нивниот резултат- етничко наддавање во форма на Платформа од Тирана. Исто така дава препораки како до интегративен изборен модел.

Author/s:

Проф. Жидас Даскаловски, Кристијан Трајковски, и тимот на Центар за истражување и креирање политики.

Available in the following language versions:

  • Македонски Обама или Платформа од Тирана
  • MACEDONIAN OBAMA OR THE PLATFORM FROM TIRANA
  • OBAMA I MAQEDONISË APO PLATFORMA E TIRANËS
  • МАКЕДОНСКИ ОБАМА ИЛИ ПЛАТФОРМА ОД ТИРАНА - Кратка верзија
  • MACEDONIAN OBAMA OR THE PLATFORM FROM TIRANA - Short Version