Дневник 23.11.2012

Share This Post

СТИПЕНДИИТЕ ЗА СТРАНСТВО НИ ОСТАНУВААТ ДОМА

Македонија е единствена земја во Европа со можност да стипендира студенти за 100. најреномирани универзитети, која не се искористува, вели министерот Панче Kралев.

Младите од земјава слабо ги користат шансите за стипендии во странство што ги доделува Министерството за образование и наука, но и земјите со кои имаме билатерални договори.

More To Explore