[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Unlike other think tanks

За разлика од другите тинк тенк организации, ЦИКП го управува целиот циклус на дадена политика. Ги идентификува политичките проблеми и поставува политичка агенда за Владата, ги анализира проблемот и ситуацијата, ги идентификува претходно проценетите политички опции, како и нивното влијание пред да бидат предложени за  усвојување. Организацијата исто така има улога на чувар-надзорник во спроведувањето на политиките, а поседува и искуство во екс-пост политика и проценка на проектот / програмата.

[/vc_column_text][td_block_2 custom_title=”Posts related to Policy cycle management” separator=”” category_id=”52″ tdc_css=””][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”td-default”][/vc_column][/vc_row]