Трето седмично предавање со Синиша Алексоски

0
2256

 

Третото седмично предавање се одржа во четврток 12.10. во 18 часот во х.Порта. Предавач воведничар беше Синиша Алексоски, Советник за безбедност на Претседател на РМ. Темата на неговото предавање беше Јавни политики и миграции, бегалската криза во 2015-6 година и РМ. Дискутиравме за разни теми во врска со бегалците, мигрантите, лажните бегалци, криумчарањето и мафијата, улогата на сојузниците од V-4, невладините организации, итн.