Сè уште ли треба да зборуваме за родова еднаквост и еднакви можности?

Share This Post

Што е родово одговорно буџетирање?
Погледнете го гостувањето на нашата извршна директорка, Марија Ристеска, во утринската програма на Македонската радио-телевизија, каде зборува за важноста од воведување на родовата перспектива во процесите на буџетирање, како и за целите на регионалниот Форум – Going Glocal: Родово одговорно буџетирање во Западен Балкан и Молдавија, кој се одржа во периодот од 19-20 октомври 2023 година.

More To Explore