Сива економија за социјален мир на штета на буџетот

Share This Post

Скриената или сива економија сочинува од 24 до 47 проценти од бруто домашниот производ, покажуваат прелиминарните резултати од истражувањето на Центарот за истражување и креирање политики.

Истражувачите велат дека феноменот произлегува од времето на транзицијата а најчести сектори во кои се работи полулегално или на црно се градежништвото, угостителството, занаетчиството и услугите…

 

More To Explore