САМО СИЛЕН КАНДИДАТ МОЖЕ ДА ГО ЗГОЛЕМИ ОДЅИВОТ

Share This Post

Иако претседателските избори се веќе закажани на 13 април, партиите сѐ уште молчат за своите кандидати, а гласачите најверојатно ќе ги дознаат на нешто повеќе од месец до денот на гласањето. Но тие се многу поажурни кога се работи за локалните избори, па претендентите за градоначалничката фотелја ги објавија дури пет месеци однапред. Според аналитичарите, и ова има дел во одѕивот на изборите

Во јуни 2012 година ВМРО-ДПМНЕ објави конкурс за избор на градоначалници за локалните избори, а во декември истата година владејачката партија ги објави и имињата на дел кандидати. Претходно, на 26 октомври опозицискиот сојуз пак ги обелодени претендентите за градоначалници на градот Скопје и скопските општини. Првиот круг на изборите се одржа на 24 март, а вториот на 7 април 2013 година. Одѕивот беше 64, 81 отсто… (More…)

More To Explore

Activities

Call for Mentors | GBWN

Gender Budget Watchdog Network is looking for 5 mentors to guide and support