Работен појадок со пратеници и пратенички од т.н. Зелена собраниска група

Share This Post

Денеска организиравме работен појадок под наслов „Каде сме и што треба да направиме во 2023?“ на кои што присуствуваа пратеници и пратенички од т.н. Зелена собраниска група, но и собраниски службеници на кој направивме преглед на сето она што е направено од полето на Поглавје 15 (Енергетика) во изминатата година, но и ги утврдивме очекувања и насоките за она што треба да биде приоритет за следната 2023 година.

Веќе постои начелен консензус за заеднички настап за измена на Законот за градба со што ќе почне да се спроведува во целост енергетската контрола и сертифицирањето згради.

Активноста е финансиски потпомогната од програмата Energy, Transport and Climate Protection in South-East Europe при Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

More To Explore