Предaвaње и дискусијa нa темa пoмирувaње, прaвдa и злoстoрствa прoтив чoвечнoстa

Share This Post

На 10-ти Ноември 2015 со почеток од 18 часот во хотел Порта се одржи тркалезна маса а се дискутираше за Иницијативата РЕКОМ. Целта на настанот беше да се продискутира потребата од зајакнување на транзициската правда и помирувањето како и oколу начините како да се стигне до тоа.

 

Свое излагање на настанот имаа проф. Жидас Даскаловски, проф. Билјана Ванковска и проф. Ерик Горди.

 


 

More To Explore