ОДНОВО ПАРТИСКИ ИГРИ ВО СОБРАНИЕТО

Share This Post

Барањата на СДСМ Собранието да расправа за случајот „Претседавач“, надзорна расправа за примената на уставното начело за пресумција на невиност и медиумска слобода по случаите за Мирослав Шиповиќ и протестот на новинари по повод пресудата за новинарот Томислав Kежаровски, повлекувањето на работната група за законски измени за црниот понеделник, па с` до предлог за разрешување на собранискиот спикер Трајко Вељаноски, според аналитичарите, се показатели за можна собраниска криза. Партиите и од власта и од опозицијата ја потврдуваат вознемиреноста во парламентот, но меѓусебно се обвинуваат за тоа кој ја почнува новата тензија во законодавниот дом. Претходната парламентарна криза, која кулминира со настаните од 24 декември, заврши дури по една година и тоа по интервенција на Брисел. Ја научија ли лекцијата?… (More…)

More To Explore