Нова Македонија 08.06.2013

Share This Post

ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ ТРЕБА НАЈПРВО ДА ДОГОВОРАТ СТАВ ЗА ИМЕТО

Аналитичарите посочуваат дека е најважно прво да се договорат за ставот и односот кон прашањето за името, но и дека се еднакво важни меѓуетничките односи и стратегијата за социоекономски развој

Кои се темите за национален консензус

Првите луѓе на двете најголеми партии, ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, Никола Груевски и Зоран Заев, по завчерашната средба оценија дека е направен чекор напред во политичкиот дијалог и се договорија во следните денови да продолжи поинтензивна комуникација по однос на прашањата поврзани со обврските од мартовскиот договор, а изразија и подготвеност и волја за остварување на комуникација по однос на прашањата од државен и национален интерес… (More…)

More To Explore