Нова Македонија 02.05.2013

Share This Post

ДАЧИЌ И НИКОЛИЌ ВО МИСИЈА НА ПОМИРУВАЊЕ НА РЕГИОНОТ Регионалните и светските аналитичари и медиуми лани анализираа дека новото српско раководство може да го доведе во прашање патот на земјата кон Европската Унија. Една година подоцна официјален Белград ги изненади прогнозерите Официјален Белград ги изненади политичките прогнозери Криењето зад Косово би завршило со нов егзодус, порачува српскиот премиер Ивица Дачиќ, а неговиот прв заменик Александар Вучиќ нагласува дека бриселскиот договор е начин Србија да опстане. Ваквите смирувачки пораки во однос на отстапките што се направени во договорот со Приштина периодов постојано се слушаат од официјален Белград и од устите на политичарите што при нивниот избор да ја водат државата добиваа сосема поинакви прогнози за начинот на кој ќе го прават тоа. … (More…)

More To Explore

Activities

Call for Mentors | GBWN

Gender Budget Watchdog Network is looking for 5 mentors to guide and support