ИМЕТО ЌЕ СЕ ПРЕМОЛЧИ, ГЛАВНИ ЌЕ БИДАТ ЕВРОИНТЕГРАЦИИТЕ

Share This Post

Аналитичарите прогнозираат дека тој ќе употребува контролирани зборови и ќе се обиде барем во јавните обраќања да остави впечаток на европски политичар, бидејќи и доаѓа во такво својство

По повеќе од декада Евангелос Венизелос повторно ќе го види Скопје. Тој беше тука кога ја извршуваше функцијата министер за развој во грчката влада. Поводот за неговиот престој беше церемонијата за поставување на камен-темелникот за нафтоводот на рафинеријата „Окта“, а домаќин му беше поранешниот премиер Љубчо Георгиевски. Но тогаш тој не даваше изјави поврзани со спорот за името или, пак, со македонскиот идентитет. (More…)

More To Explore

Activities

Call for Mentors | GBWN

Gender Budget Watchdog Network is looking for 5 mentors to guide and support