Дневник 08.04.2013

Share This Post

СДСМ НЕ ГИ КОМЕНТИРА ЗАКАНИТЕ НА ЛИДЕРОТ

Може да зборувате за диктатура, изборен фалсификат или за притисоци врз гласачите, но со такви изјави го ставате народот во заложништво. Нерепрезентативната демократија на СДСМ нема никому да му донесе добро, ниту на нив ниту на целата држава, вели професорот Ивица Јосифовиќ

Очекуван потег од страна на опозицијата е непризнавањето на изборните резултати. Во услови кога левицата предводена од СДСМ има одлив, наместо придобивка на гласачи со нова стратегија по примерот на народните револуции и левичарските движења, на партискиот лидер Бранко Црвенковски по лошите резултати и во вториот изборен круг не му остана ништо друго, освен повторно да го повика народот на бојкот. Вака професори и аналитичари го оценуваат говорот на партискиот претседател во неделата во седиштето на СДСМ по седмиот изборен пораз на опозициската коалиција. Логична постапка по изгубени избори е поразениот лидер да си даде оставка, сметаат познавачите на политичката сцена кои ги консултира „Дневник“. Впрочем, како најдобра опција за подобрување на моментната состојба во СДСМ политичките аналитичари сметаат дека е напуштање на претседателската фотелја од страна на Црвенковски уште по резултатите од првиот круг. За Александар Цеков од Центарот за истражување и креирање политики…( More…)

 

More To Explore