Latest Web posts

Повик за аплицирање за градење капацитети и суб-грантирање за родово одговорно буџетирање и финансирање...

Број на повик: 2841/02/23 Проект – ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ТРАНСПАРЕНТНОСТА И ОДГОВОРНОСТА ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН И МОЛДАВИЈА (Мрежа за родово одговорно буџетирање”ФАЗА II) Финансиран...

Учество на јавна трибина за превенција од семејно насилство

Членови на ЦИКП присуствуваа на првата трибина за превенција од семејно насилство организирана од Општина Ѓорче Петров и Националниот совет за родова рамноправност. Целта на...

We hosted our first GBWN webinar for 2023 and here’s what we learned

We successfully hosted the webinar titled “𝐑𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐧𝐢𝐭𝐲 𝐚𝐧𝐝 𝐩𝐚𝐭𝐞𝐫𝐧𝐢𝐭𝐲 𝐥𝐞𝐚𝐯𝐞 - 𝐈𝐧𝐟𝐥𝐮𝐞𝐧𝐜𝐞 𝐨𝐧 𝐜𝐨𝐬𝐭𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐜𝐡𝐚𝐧𝐠𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐬”, which was attended by more...

Претставени активностите на зелената парламентарна група кои се спроведуваа во текот на изминатите две...

Од школата за јавни политики „Мајка Тереза„ ги презентираме активностите на зелената парламентарна група кои се спроведуваа во текот на 2021 и 2022 година,...

Проглас за 8 Март

Ќе преживеат ли жените овде? Да се биде жена во Македонија значи да се будиш секое утро во страв и да се прашуваш како и...
0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe